Pijpbestek:

Een pijpbestek is gereedschap en erg handig voor pijprokers en bestaat meestal uit drie delen: stamper, prikker en lepel. De stamper wordt gebruikt om de tabak aan te stampen in een pijp. De prikker is erg handig als de pijp van de binnenzijde erg vies is geworden en bijna verstopt zit. De prikker wordt dan gebruikt tijdens het schoonmaken door het vuil door te prikken. De lepel wordt gebruikt om de restanten in je pijp schoon te schrapen. Al om al is de pijp bestek een handige en betaalbare gereedschap die je moet hebben.

Pijp ragers:

De pijp rager is een buigzame staaf die gebruikt wordt om de binnenkant van de pijp schoon te maken. De rager is meestal gemaakt van ijzerdraad met katoen eromheen. Vanwege de flexibiliteit van de rager is het veel makkelijker om de binnenkant van je pijp schoon te maken.

Pijpfilters:  

De pijpfilter absorbeert verontreinigingen en vocht uit de tabaksrook waardoor er een meer aangename ervaring ontstaat. De lucht is droger en gezuiverd, ideaal voor beginnende tabakspijprokers. Filters kunnen vervangen worden en gaan relatief lang mee.

Pijppasbak:

Wordt gebruikt om de tabakspijp te laten rusten. Meestal is de vorm waar je tabakspijp kan laten rusten in een druppel vorm, de vorm is ideaal om je pijp te laten rusten zonder dat het naar een kant kantelt. Het overige gedeelte is de asbak waar je in het midden een kurk ziet. De kurk is bedoeld om je tabakspijp schoon te maken zonder de pijp te beschadigen.

Pijpruimer:

Voor het verwijderen van de overtollige koollaag uit de kop van de tabakspijp wordt een pijpruimer gebruikt. Een pijpruimer is meestal voorzien van een boor die de overtollige koollaag verwijderd. Deze handeling moet wel met veel aandacht worden gedaan, verwijder teveel van de koollaag dan moet de tabakspijp opnieuw worden ingerookt.

    09-11-2016 00:00