Imperiali Genève zijn de makers van een van de meest krankzinnige en exclusieve humidors ter wereld de Emperador. Deze humidor is niet alleen een exceptionele prestatie van persoonlijke vakmanschap maar ook een prestatie van design. De prijs voor het bemachtigen van dit meesterwerk is dan ook één miljoen dollar, maar dan krijg je ook wat voor dat geld.

Duizenden uren werd in de Emperador humidor gestoken voor onder andere het ontwerp, de onderdelen en het samenstellen van de kostbare gouden en zwart gelakte sigarendoos van Zwitserse makelij. Dit meesterwerk werd onder andere nog eens bekroond met een ingewikkelde tourbillon uurwerk die uit 323 bewegende onderdelen bestaat. Verder komt de humidor compleet met 24 ‘Grand Cru’ sigaren, elk met een leeftijd van 48 maanden en verpakt in echt bladgoud. En om ervoor te zorgen dat gasten of familie niet jou dure sigaren pakken zit er ook nog eens een slot op met een negen cijferige code om de humidor te openen.

Om alle informatie overzichtelijk te zien heeft de Emperador humidor ook een scherm die onder andere de relatieve vochtigheid en de temperatuur weergeeft, maar ook de tourbillon zijn batterijpercentage weergeeft, en het aantal sigaren in de kist wordt getoond op het scherm. Verder wordt de humidor aangevuld met een bijpassende sigaar cutter, 3-nozzle tafel aansteker en een asbak die automatische opent wanneer een sigaar in de buurt wordt gebracht. Dit is zeker the full package voor de echte sigaar liefhebber met genoeg kapitaal om dit aan te schaffen.

Om alle sigaren in perfecte staat te houden is de Emperador humidor geprogrammeerd om een constant vochtigheid van 70% en een temperatuur van 16 tot 18 graden Celsius te behouden. Het is een echte exclusieve collectors items omdat er maar slechts twaalf genummerde exemplaren van deze humidor is gemaakt.

    02-11-2016 00:00